× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: „Belasí“ v piatok pocestujú pod Urpín s novým lodivodom, Popradčania svedkami „bitky o štvrťfinále“


22.02.2022

Najbližšie dni budú opäť nabité množstvom napínavých duelov, ktoré dozaista potešia extraligových fanúšikov zo všetkých kútov Slovenska. V nasledujúcich riadkoch si preto bližšie priblížme tie zápasy, ktoré sme vyhodnotili z tohtotýždňovej ponuky ako tie najzaujímavejšie. Začiatok týždňa nám ponúkne veľmi zaujímavý šláger v Poprade, naopak „belasí“ zažijú v piatok pod Urpínom premiéru s novým trénerom a taktiež v Košiciach to bude žiť zaujímavým hokejovým predstavením.

Súboj tabuľkových susedov pod hradom Matúša Čáka

Hokejisti Banskej Bystrice dnes s Trenčínom nastúpia už na štvrtý vzájomný zápas v rámci prebiehajúcej sezóny. Po tesnej prehre s „corgoňmi“, ktorú utrpeli v nedeľu na domácom klzisku sa dnes pokúsia o zisk bodov pod hradom Matúša Čáka. Z uplynulých troch vzájomných zápasov sa podarilo „baranom“ vyhrať dva, čo im dozaista pridá na pohode. V priebežnom poradí sú však sily oboch tímov aktuálne  vyrovnané vzhľadom na fakt, že sa nachádzajú na ôsmom a deviatom mieste, pričom „vojaci“ strácajú na Bystričanov iba tri body. Naopak domáci dnes budú naskakovať na ľad vo víťaznej nálade po 6-gólovej demolácií Nových Zámkov. Oba tímy sú veľmi vyrovnanými súpermi nie len papierovo, ale aj z pohľadu hráčskych kvalít. Najlepším strelcom Trenčína je aktuálne Aaron Berisha, ktorý si dosiaľ na svoje konto pripísal 12 presných zásahov. Charles Berger, ktorý je okrem iného aj celkovým lídrom produktivity „baranov“ si obohatil svoje konto o 18 gólov. Obe mužstvá sa spoliehajú aj na kvalitných brankárov, keď v Banskej Bystrici chytá vo veľkej pohode Evan Weninger zatiaľ čo v Trenčíne skúsený Michal Valent. Oba celky tak s istotou budú dnes nastupovať v dobrej forme a netrúfame si tak dopredu odhadnúť, v čí prospech dnešný súboj tabuľkových susedov nakoniec dopadne.

„Bitka o štvrťfinále“ v Poprade

Už dnes sa pod Tatrami proti sebe postavia tímy, ktoré medzi sebou súperia o poslednú štvrťfinálovú vstupenku. Aktuálne „rysy“ so zhodným počtom odohratých zápasov strácajú na „kamzíkov“ iba dva body. Z pohľadu vzájomných stretnutí si lepšie skóre odnášajú práve Spišiaci, ktorí dokázali v troch zápasoch dvakrát zvíťaziť. Uplynulá nedeľa však nepriniesla vytúžené bodové zisky ani jednému mužstvu, takže dnes dozaista budú naskakovať na ľad hladní po výhre. Popradčania predvčerom schytali v Steel Aréne poriadny výprask od „oceliarov“, ktorí im nasúkali šesť gólov, pričom „kamzíci“ nedokázali zaznamenať ani jeden presný zásah. Taktiež „rysy“ v závere uplynulého týždňa nezvládli udržať vedenie v závere stretnutia. Hoci od druhej tretiny viedli s jednogólovým náskokom, „líšky“ v posledných minútach pohodlne otočili zápas a vyhrali hladko 3:1. Aktuálne najproduktívnejším hráčom domácich je Patrik Svitana s 53 bodmi. Naopak Spišiaci sa budú  dozaista spoliehať na svojho produktívneho hráča, 28-bodového Otta Nieminena. V bránke majú väčšiu istotu „rysy“, keďže Marcel Melicherčík má so svojimi 93,68 % výrazne navrch oproti popradskému gólmanovi Tomášovi Tomekovi, ktorý si drží úspešnosť na 89,72 %. Nám tak na záver  nezostáva nič iné ako skonštatovať, že nás dnes čaká pod Tatrami napínavá bitka o štvrťfinále, ktorá dozaista nadchne priaznivcov oboch extraligových celkov.

„Belasí“ pocestujú pod Urpín s novým lodivodom

Záver pracovného týždňa so sebou s istotou prinesie množstvo zaujímavých zápasov. Jeden z najatraktívnejších sa odohrá v Banskej Bystrici, keďže pre hostí  z hlavného mesta to bude premiéra s novým kormidelníkom Andrejom Podkonickým, ktorý bol súčasťou historického úspechu našej reprezentácie na olympijských hrách v Pekingu. Z papierového pohľadu sa proti sebe postavia mužstvá z druhej a ôsmej priebežnej pozície. Tímy doposiaľ proti sebe odohrali tri stretnutia, v ktorých dvakrát ťahali „barani“ za kratší koniec. Na tento zápas by domáci mali nastupovať  v kompletnej zostave okrem Alexa Výhonského, ktorý sa stále kvôli zraneniu nevrátil do tréningového procesu. Naopak s istotou sa budú môcť spoľahnúť na 33-bodového Charlesa Bergera, ktorý je momentálne najproduktívnejším bystrickým hráčom. Bratislavčania budú naopak vkladať nádeje do Branta Harrisa, ktorý v priebežnej sezóne doteraz nazbieral úctyhodných 52 bodov. Zraky sa budú už tradične upierať aj na kanoniera Marcela Haščáka, či produktívnu dvojičku William Rappuzi – Andrew Yogan. Zatiaľ čo „belasí“ sa v piatok pokúsia odčiniť zakopnutie s najslabším tímom tabuľky, domáci budú mať šancu priblížiť sa vytúženému šiestemu miestu. Brankárskou jednotkou tímu zo stredného Slovenska sa stal Kanaďan Evan Weninger s úspešnosťou zásahov 92,42 %. Jeho úspešnejší protivník, Kanaďan Clint Windsor v službách bratislavského celku sa dostal na úspešnosť 93,40 %. Záver pracovného týždňa pod Urpínom tak s istotou prinesie poriadnu hokejovú drámu.

„Vojaci“ sa pokúsia v Košiciach prelomiť nepriaznivú vzájomnú sériu

 V nedeľu sa presunieme do Košíc, kde sa odohrá veľmi zaujímavý duel proti tradičnému súperovi Dukle Trenčín. Oba tímy si dosiaľ zmerali sily trikrát, pričom dvakrát šťastena priala „oceliarom“. V tabuľke sa tímy momentálne nachádzajú na piatej a deviatej pozícií. Východniari sa na predposlednom štvrťfinálovom mieste pomerne usalašili, keďže si vybojovali už sedembodový náskok pred „kamzíkmi“. Naopak Trenčanom by prípadná výhra dozaista výrazne pomohla stúpať priebežným poradím vzhľadom na to, že na siedme „rysy“ strácajú iba tri body, pričom majú jeden zápas k dobru. Pred nedeľným zápasom čaká Košice dvojzápas s nevyspytateľnými Novými Zámkami. Na druhú stranu Trenčania si dnes zmerajú sily s „baranmi“ a následne v piatok nastúpia proti Spišiakom. Oba tímy však do tohto týždňa vstupujú veľmi dobre naladené, keďže svoje posledné zápasy dokázali vyhrať zhodne s poltuctom nastrieľaných gólov v bránke súperov. Oba celky majú na brankárskych postoch veľmi vyrovnané sily, keďže rozdiel v úspešnosti zásahov medzi „oceliarom“ Andrejom Košarišťanom (91,87 %) a „vojakom“ Michalom Valentom (91,13 %) je skutočne minimálny. Výraznejšie je to už medzi lídrami produktivity, keďže sa proti sebe v „mikrosúboji“ postavia Michal Chovan so 40 bodmi a Radoslav Tybor, ktorý nazbieral o 17 kanadských bodov menej. Záver týždňa tak prinesie do Košíc veľmi zaujímavý zápas, ktorý s istotou poteší každého fanúšika kvalitného slovenského hokeja.

 

Program extraligových zápasov na tento týždeň 22.2.2022-27.02.2022

Utorok 22.2.2022

HK Dukla Trenčín – HC 05 Banská Bystrica

HK Poprad – HK Spišská Nová Ves

Streda 23.2.2022

HC Košice – HC Nové Zámky

Piatok 25.2.2022

HC 05 Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava

HK Dukla Michalovce – MHK 32 Liptovský Mikuláš

HK Dukla Trenčín – HK Spišská Nová Ves

HC Nové Zámky – HC Košice

HC Grotto Prešov – HK Nitra

HK Poprad – HKM Zvolen

Nedeľa 27.02.2022

HC 05 Banská Bystrica – HK Dukla Michalovce

HK Nitra – HK Poprad

HC Košice – HK Dukla Trenčín

HKM Zvolen – HC Nové Zámky

HK Spišská Nová Ves – MHK 32 Liptovský Mikuláš

HC Slovan Bratislava – HC Grotto Prešov 

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY